Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

Az általános szerződési feltételek a webbolt és közötted, kedves Vásárló lévő kapcsolatot írja le. A lényeget könnyen érthetően, sárga háttérrel kiemeljük.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Icotrade Online Kft. (székhelye: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 44.; cégjegyzékszám: 01-09-978086, nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; adószáma: 23791239-2-41; elérhetőségek (info@faliora.net); továbbiakban: Szolgáltató) és a Faliora.net által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.faliora.net weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházában (a továbbiakban: Faliora.net) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A Faliora.net áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5.§ (2) és a 6.§ (1)-(2) bekezdéseiben előírt tájékoztatást a jelen ÁSZF "3. Megrendelés" pontja tartalmazza.

1.2. A Faliora.net áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. A Faliora.net áruház szolgáltatásait bármilyen természetes és jogi személy jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.4. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését, jelen ÁSZF elfogadását, a szállítási, majd fizetési mód kiválasztását követően, a "Rendelés megerősítése" ikonra kattintással jön létre. A Felek között ily módon magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és azt a hatályos jogszabályi előírások által előírt időtartamig őrzi. Felek között létrejött azon kereskedelmi ügylet (pl.: megrendelések leadása) is szerződésnek minősül, amelyet az Ügyfél a Szolgáltató ügyfélszolgálatán keresztül bonyolít (írásban, személyesen vagy telefonon). A szerződések tartalmáról a Szolgáltató az Ügyfél írásbeli kérésére tájékoztatást nyújt.

Itt találsz meg minket:

E-mail: info@faliora.net
Telefon: +36 (1) 387-7526, 387-7527, +36 70 495-9599
Bemutatótermünk: Budapest II., Árpád fejedelem útja 44. (bejárat a Sajka utca felől)
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 10.00-15.00.
Ettől eltérő időpont is lehetséges - telefonos egyeztetés alapján.

1.5. Ügyfélszolgálat: Icotrade Online Kft.

Ügyfélszolgálati iroda helye: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 44.

Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: (hétfőtől péntekig: 10.00-15.00)

Telefon: +36 (1) 387-7526, 387-7527, +36 70 945-9599 (hétfőtől péntekig)

Internet cím: www.faliora.net

Email: info@faliora.net

2. Vásárlói tájékoztatók

2.1. A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Az általunk forgalmazott termék – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze vevőszolgálatunknál, hogy pótolhassuk. Amennyiben a Weboldalon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a Weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Természetesen bármiben segítünk, sőt, ha bejössz a bemutatótermünkbe, több órát meg is tekinthetsz!

2.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett bruttó ár, amely az általános forgalmi adót tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét, de a kosár tartalma, a szállítási mód kiválasztása után megjeleníti azt. A Weboldalon keresztül forgalmazott termékek egy részének sajátos jellemzője, hogy többféle összeállításban rendelhetők és a különböző összeállítások ára eltérő lehet. Mindazonáltal, a kosárba helyezett termék mellett megjelenő ár a kiválasztott összeállítás árát tükrözi.

2.3. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webshop felületére – különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os, illetve téves helyiérték megadás miatt nagyságrendekkel eltérő árra –, akkor Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

2.4. Házhozszállítással történő átvétel választása esetén Szolgáltató a megrendelt árut a visszaigazolás szerinti szállítási határidővel házhoz szállítja, saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó/csomagküldő cég igénybevételével. A megrendelés esetén a kiszállítás díját az Ügyfél viseli oly módon, hogy annak pontos mértéke a megrendeléskor feltüntetésre kerül. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. A megrendelés lezárását követően a Szolgáltató kapcsolatba léphet az Ügyféllel a rendelés részleteinek egyeztetése érdekében, melynek során a kiszállítás pontos díja az Ügyféllel megbeszéltek alapján változhat.

A szállítási és egyéb díjakat a megrendelés végén találod.

3. Megrendelés

3.1. A Főoldalon található "Belépés" linkre kattintva, az "Új felhasználó regisztrálása" dobozban egy érvényes email cím megadását követően a személyes és cím adatok kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. A regisztráció nem kötelező. A Szolgáltatót nem terheli továbbá felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely, nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. Az ügyfél jelszavát Szolgáltató titkosítva tárolja, így elfelejtett jelszó esetén csak új jelszó kérhető az "Elfelejtett jelszó" linkre kattintva, a regisztrációhoz tartozó email cím megadásával. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a "Fiókom" menüpont alatt van lehetőség.

Regisztrálhatsz is webáruházunkban, így nem kell újra és újra megadnod az adataidat.

3.2. A Szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az internet sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Icotrade Online Kft. jelenleg kizárólag Magyarország területére címzett megrendeléseket fogad el.

Webshopunkból egyelőre csak Magyarországi címre tudsz rendelni, de ha megkeresel a fenti elérhetőségeken, kigondolunk valami megoldást külföldi szállításra.

3.3. Ügyfél megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

3.4. Szolgáltató az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolja. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve Ügyfél vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

3.5. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a Weboldalon keresztül elektronikus úton leadott megrendelésekre indokolt esetben telefonon vagy emailen megerősítését kérjen, valamint ennek sikertelensége esetén a megrendelést érvénytelennek minősítse.

Elképzelhető, hogy a megrendelésed kapcsán 1-2 napon belül telefonon megkeresünk egyeztetés céljából, ezért kérünk, hogy add meg a telefonszámodat (ez a kiszállításhoz is fontos). Minden esetben számkijelzéssel hívunk.

3.6. A megrendelés jóváhagyása után a megrendelés elektronikusan már nem törölhető. A megrendelés visszavonását az Ügyfél az Ügyfélszolgálat elektronikus levelezési címén illetve telefonon teheti meg. A megrendelés visszavonása csak a futárszolgálat részére történő átadás előtt lehetséges.

Ha meggondoltad magad, kérünk szólj mielőbb, hogy tudjunk módosítani a megrendeléseden.

4.  Fizetési feltételek

Fizethetsz nálunk:
- 100.000 forintig utánvéttel készpénzben vagy bankkártyával
- 100.000 forintig boltban történő átvételkor készpénzben vagy bankkártyával
- előzetes átutalással (igény esetén díjbekérőt küldünk)
- 100.000 forint fölött 50% előleg átutalásával, a maradék 50%-ot az áru beérkezéskor kifizetve
Ha ezektől eltérő fizetési módot szeretnél, keress minket az ismert elérhetőségeinken.

5. Szállítási feltételek

5.1 Szállítási határidő

A termékek általános szállítási határideje 3 hét.

Szolgáltató a megrendelt termékeket a raktárkészlet függvényében saját raktárából szállítja vagy megrendelésre gyártatja. Ha a várható szállítási idő 50%-kal túllépi az előre jelzett értéket, Szolgáltató elektronikus úton értesíti az ügyfelet.

5.2 Kiszállítás

Így tudunk Neked szállítani:
- bejössz az üzletbe és személyesen átveszed
- futárszolgálattal kiküldjük
- kollégáink kiviszik

Az órákat gyári dobozban, legtöbb modellünk esetében szerelés nélkül szállítjuk. Ha szeretnéd kérni az összeszerelést is, kérlek jelezd nekünk a megrendeléskor vagy utólag telefonon, és adunk rá ajánlatot. Futárszolgálattal csak gyári dobozban tudjuk a termékeket kiszállítani.

Szolgáltató személyes átvétellel, futárszolgálattal vagy megbízottja útján nyújt kiszállítási szolgáltatást. Személyes átvételre nyitvatartási időn belül van lehetőség, megbízott útján történő kiszállítás esetén a Szolgáltató előzetesen időpontot egyeztet. A futárszolgálattal történő kiszállítás esetén a futárszolgálat szerződési feltételeiben leírtak az irányadóak.

Az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért vagy egyéb problémáért, hibáért a Szolgáltatót felelősség nem terheli.

6. Elállás joga, módja, következményei

Ha meggondolnád magad vagy valamiért nem vagy megelégedve a termékkel, az átvételtől számítva 14 napon belül visszaküldheted azt és a szék árát visszakapod. Ha bármilyen problémád van - keress meg minket bátran. Céges ügyfélként az elállási jog nem vonatkozik Rád, azonban kérünk, hogy ebben az esetben is keress meg minket.

6.1. Az Ügyfél jogosult a megrendelt termék átvételétől számított 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Az elállási jog gyakorlására az áru (személyes vagy kiszállítással megvalósult) átvételének napjától kezdődően van lehetőség. Az elállás módjáról a távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezik. Az elállási nyilatkozatot az Ügyfél a kormányrendelet 2. mellékletében található nyilatkozat kitöltésével, vagy a megadott telefonszámon, postai vagy e-mail címen közölheti Szolgáltatóval.

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék Szolgáltatóhoz történő visszajuttatásáról az Ügyfélnek saját költségén kell gondoskodnia, indokolatlan késedelem nélkül, 14 napon belül postázva azt. Az elállási jog gyakorlásához az árut kérjük a megadott ügyfélszolgálati címre visszajuttatni, hiánytalan csomagolásban. A termék Szolgáltató részére utánvétellel történő visszajuttatására nincs lehetőség.

6.2. Elállás esetén a Szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését. A fentieken kívül az Ügyfelet az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

6.3. Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

7. Garancia, szavatosság

A termékekre jótállást vállalunk, minden esetben 2 évet. Ez idő alatt az óra rendeltetésszerű használat esetén felmerülő összes hibáját kijavítjuk. Tényleg. Behozod és megszereljük vagy kicseréljük.

7.1. Kötelező jótállás

A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, melynek értelmében a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza. Nem minősül rendeltetésszerű használatnak a termékek több műszakban történő folyamatos használata.

A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy a termék üzembe helyezésével kezdődik. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.

7.2. Önkéntes jótállás

Termékeire vonatkozóan a Szolgáltató a Weboldalon szereplő tájékoztatóban megjelölt időtartamú jótállást (garancia) vállal, amely a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott garanciajegyen (jótállási jegyen) szereplő adatok útján közli.

7.3. Szavatosság

Fogyasztói szerződés esetében Ügyfél a Polgári Törvénykönyv rendelkezései szerint jogosult a teljesítés időpontjától számított két éves elévülési határidő alatt érvényesíteni szavatossági jogait. Ügyfél a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles azt a Szolgáltatóval közölni. Szolgáltató felé. Amennyiben a hiba bejelentésére annak felfedezését követő két hónapon belül nem kerül sor, úgy Szolgáltató a Polgári Törvénykönyv rendelkezései értelmében kötelezheti az Ügyfelet a további használatból eredő többletkárok megtérítésére.

7.4. Ügyfél a Szolgáltató általi teljesítés, azaz az áru átvételének időpontjától, a jótállási időtartam ideje alatt érvényesítheti a jótálláshoz fűződő jogait.

7.5. Ügyfél kizárólag a Szolgáltató által a termék átvételekor átadott jótállási jegy, vagy a kifizetés igazolására kiállított számla bemutatása, illetve átadása esetén jogosult jótálláshoz fűződő jogainak érvényesítésére. Ügyfélnek a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazolnia kell. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók.

7.6. A jótállás időtartama alatt Szolgáltató a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően Ügyfél választása szerint vállalja a hibás termék cseréjét vagy kijavítását, kivéve, ha a kijavítás vagy csere nem lehetséges, vagy Szolgáltatónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne. Amennyiben a kijavítás vagy a kicserélés nem lehetséges, vagy azt Szolgáltató nem vállalta, Ügyfél választása szerint megfelelő árleszállítást kérhet, vagy a szerződéstől elállhat, ha mindezt a jótállási jegyben vállaltak lehetővé teszik. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

7.7. Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét, Szolgáltató a termék cseréjéről gondoskodik, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

8. Adatkezelés

8.1. Az adatkezelés célját és jogalapját minden esetben az üzleti kapcsolat létesítése vagy annak szándéka jelenti. Az Ügyfél által megadott adatokat a Szolgáltató kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, továbbá későbbi üzletszerzés céljára tárolja. Az adatokat harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre. Az Ügyfél bármikor kérheti a tárolt személyes adatokról való tájékoztatást, az adatok helyesbítését vagy módosítását.

Az adataidra úgy vigyázunk, ahogy szeretnénk, hogy a mi adatainkra vigyázzanak. Nem használjuk semmi olyanra, amire nem szeretnéd és persze bármikor kérheted, hogy töröljük azokat.

8.2. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP-cím, látogatás időtartama, böngésző típusa, képernyőméret stb). Ezen adatokat a Szolgáltató kizárólag jogszabályilag kötelező esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak.

8.3. Szolgáltató tárhelyszolgáltatót vesz igénybe a Webshop működtetésére. A tárhelyszolgáltató adatai:

A tárhely-szolgáltató neve: Shoprenter.hu Kft.
A tárhely-szolgáltató címe: 4028 Debrecen, kassai út 129.          
A tárhely-szolgáltató e-mail címe: info@shoprenter.hu
A tárhely-szolgáltató weboldala: www.shoprenter.hu

9. Vitarendezés

Természetesen lehetőség van az illetékes békéltető testületekhez fordulni, de ennél sokkal egyszerűbb az ügyfélszolgálatunkat felkeresni, hogy megoldjuk a problémát.

9.1. Az Ügyfélnek joga van a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulásra. A békéltető testületek elérhetősége a www.bekeltetes.hu címen található meg.

10. Egyebek

10.1. Kiegészítő szolgáltatások

A Szolgáltató az Ügyféllel kötött egyedi megállapodás alapján többletszolgáltatásokat (tervezés, egyedi kiszállítás, szerelés) is vállal. Ezen többletszolgáltatások díja minden esetben az Ügyfél és Szolgáltató közötti egyedi megállapodás tárgya.